Isnin, 6 Julai 2009

Catatan baru

Assalamualaikum,
Ada orang minta saya update blog. Oklah tak nak kecewakan orang. Nak cerita apa ye? Ringkas sahajalah buat kali ni. Tentang anak yang tak mahu ke sekolah. Sejak buka sekolah selepas cuti sekolah baru-baru ini, anak saya bernama Inas meragam tak mahu ke sekolah. Apa punca nya? Tak tahulah belum guna psikologi lagi, tapi dah nak psikogila dibuatnya. Nasib baik berkahwin dengan orng yang sabar ehem ehem sebenarnya sangat- sangat-sangat sabar. Kenalah sangat dengan perangai aku yang sangat tidak sabar. Alkisahnya sampai hari ni masih tak nak ke sekolah. Dah jumpa anak murid Haron Din buat air doa untuk minum dan mandi, tiga hari berturut-turut,. Lepas tu jumpa ustaz lain, katanya gangguan pada diri tak ada , cuma semangat dia dah tak de. Ada tau sesapa yang boleh jual semangat?? Kata Cikgu2 kelas yang Inas berada memang keras, selalu ada kes budak tak nak gi sekolah. Cubalah cabar-cabar sikit, memang terasa nyeri gitu masa tanya Inas kat mana budak yang selalu kacau dia. Lepas tu cakaplah jangan kacau anak aku dan juga budak kelas ni, diorang nak belajar. Nampak tak jalan, dah baca Yasin dua kali kat sekolah. Masih berikhtiar suruh minum air zam zam pula. Engkorang ada idea lain untuk atasi masalah ni?

Tiada ulasan:

Catat Ulasan